Rákóczi János: Konyhaművészet
Rákóczi János szakácskönyve dísze a magyar szakácskönyvpiacnak, és segítője mindazoknak, akik becsülik és hasznosítják az ilyen műveket. A szerző újszerűen, párhuzamosan ismerteti a magyar és a francia konyha legjobb ételeit, mesterien válogatva a leglényegesebbet, mintegy két részre tagolva az egész könyvet. Ezen belül különösen széles választékot nyújt a francia ételek leírásából.
Ez a mű az ünnepi ételkészítést helyezi előtérbe, az étkezés kulturáltságának emelésére ösztönöz, s igényességre nevel a konyhán. Rákóczi János receptjei nemcsak a háziasszonyok számára érdekesek és újak, hanem fontos szerepet tölthetnek be a fiatal szakácsok továbbképzésében. A szerző felelevenít több, már-már feledésbe ment ételreceptet, és számos új ételféleséget ismertet, amelyek hazánkban nem jelentek meg még nyomtatásban.
Rákóczi János Párizsban 2 évig tanult és dolgozott, hazatérve több neves szálloda konyhafőnöke volt. Csaknem valamennyi nemzetközi versenyen és kiállításon sikerrel vett részt, Frankfurtban aranyérmet nyert, Európa-szerte ismert. Nevéhez fűződik a Rákóczi-túrós közkedvelt sütemény.
a képeken látható állapotban
személyes átvétel Dunakeszin és Budapesten is, előreutalás után postázom
Jelenlegi ára: 2 500 Ft
Az aukció vége: 2021-05-29 04:22 .
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése